+46 737 23 00 84

FRISKVÅRD

Nu kan du nyttja friskvårdsbidrag hos oss

Lider du av trötthet, stress eller muskelvärk? Välkommen att prova hyperbar syrgasterapi (HBOT) hos oss på Oxywellness!

Under en session i vår tryckkammare andas du in en högre koncentration av syrgas (ca 95 %) samtidigt som lufttrycket inne i kammaren höjs. Tack vare det ökade trycket blir en större mängd syre upplöst i kroppens omgivande vätskor (blodplasma, lymf-, led- och cerebrospinalvätska) och kan på så sätt nå alla celler och vävnader i kroppen, även där cirkulationssystemet blivit rubbat eller försämrat. Den ökade syresättningen möjliggör och påskyndar kroppens egna läknings-och återhämtningsprocesser, så att du kan må och fungera bättre.

Trötthet:

Din fysiska såväl som din mentala prestationsförmåga påverkas i stor grad av hur mycket energi din kropp klarar av att producera. Syre har en direkt relation till mängden cellulär energi (kallad ATP). HBOT förser kroppen med en extra stor dos syre och ökar energinivån i cellerna, vilket främjar snabbare återhämtning från trötthet och ger kroppen mer energi att förbruka.

Muskel- och ledvärk:

Stillasittande, enformigt arbete och stress (i form konstanta muskelspänningar) är vanliga orsaker till värk i nacke, skuldror och rygg. En fast arbetsställning (som att sitta) klämmer ihop blodkärlen och minskar blodtillförseln till de arbetande musklerna när de behöver det som mest. Inaktivitet gör även att hjärtaktiviteten och blodflödet minskar ytterligare. Otillräcklig blodtillförsel och vila leder därmed till att musklerna blir överbelastade och mer benägna att skadas. HBOT ökar syrenivåerna i blodomloppet och förbättrar cirkulationen så att dina muskler kan återhämta sig.

Stress:

Förutom att minska symptomen av stressrelaterade muskelspänningar, aktiverar HBOT det parasympatiska nervsystemet, vilket har en lugnande effekt. Med upprepade behandlingar ersätts stress-och ångestrelaterade känslor med ett avslappnat sinnestillstånd.

Vi har en så kallad multichamber med plats för två personer i tryckkammaren samtidigt. Går du tillsammans med en vän kan vi därför erbjuda ett extra förmånligt pris.

Välkommen att kontakta oss för bokning samt för att höra mer om hur hyperbar syrgasterapi kan hjälpa dig till ett mer hälsosammare liv!